Asia salát z divoké rýže s krevetami, zeleninou a houbami

Zdravý a chutný salát vhodný jako předkrm i hlavní jídlo

Ingredience pro 4 osoby:
divoká rýže 250g, krevety 200g, červená a zelená paprika 200g, porek 100g, žampiony 100g, olivový olej 120g, citrony, citr. šťáva, sůl, pepřové koření a koření asia-kari bez soli a glutamanu.

Postup:
Ve vodě uvaříme divokou rýži. Krevety osolíme, přidáme pepřové koření a cironovou šťávu. Zvlášť orestujeme na olivovém oleji na nudličky  nakrájenou zelenou a červenou papriku, žampiony, porek – osolíme a přidáme citronovou šťávu. Do misky s olejem dáme asia-kari, pepřové koření a přidáme orestovanou zeleninu, naložené krevety a lehce promícháme. Nakonec přidáme uvařenou divokou rýži. Lehce promícháme, přidáme dužinu z citronu nakrajenou na plátky a podle chuti osolíme popř. přidáme koření a citr. šťávu. Podáváme jako studený předkrm nebo jako hlavní jídlo.