Kuřecí galantýna s mandlovou nádivkou

Kuře jinak k výbornému nedělnímu obědu

Ingredience pro 6 osob:
Celé kuře 1200g, karotka 100g, smetana 1 dcl, žloutky 2 ks, mandle 50g, polohrubá mouka 50g, olej 100g, máslo 100g, zelená petržel, sůl, koření na drůbež a ryby bez soli a glutamanu

Postup:
Kuře vykostíme a ze zbylých kousků kuřecího masa připravíme jemnou fáš – maso semeleme, přidáme žloutky, smetanu, koření na drůbež a ryby, osolíme, vymícháme a jako vložku přidáme nasekané mandle, nasekanou zelenou petrželovou nať a na kostičky nakrájenou uvařenou karotku. Na plát z kuřete naneseme připravenou fáš, srolujeme a převážeme režnou nití. Osolíme a pečeme na oleji dle velikosti 40-50 min. Na závěr pečení přidáme pro zjemnění máslo. Podáváme na studeno se sáláty, nebo jako hlavní jídlo s různou zeleninou a vařenými brambory.