Nudle s kořeněnou rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Chutné italské nudle

Ingredience pro 4 osoby: 
domácí nudle 300g, rajčata hodně zralá – 1 kg, pórek 100g, řapíkatý celer 100g, Italy směs bez soli a glutamanu, pepřové koření, černé a zelené olivy 200g, olivový olej 120g, česnek 3-4 stroužky, sůl, bobkový list, nové koření, čerstvá bazalka

Postup:
Uvaříme rajčatovou omáčku z čerstvých rajčat – rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme na nudličky řapíkatý celer a pórek a orestujeme na olivovém oleji a přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, Italy koření bez soli a glutamanu – převaříme a dosolíme. Zvlášť uvaříme ve slané vodě domácí nudle, scedíme, přidáme trochu olivového oleje. Dáme na talíř a doprostřed servírujeme omáčku. Sypeme čerstvou, nadrobno nakrájenou bazalkou.